Menu
AutohuurRotterdam

Europcar
Hertz
Alamo
Dollar
Budget
Avis

autohuurrotterdam.nl scenic

Reis met een huurauto door Rotterdam

autohuurrotterdam.nl scenic

Rotterdam, rust en ruimte of toch liever cultuur?

autohuurrotterdam.nl scenic

Schilderachtige tafereeltjes

autohuurrotterdam.nl scenic

Fuerteventura

autohuurrotterdam.nl scenic

The city of sciences in Valencia

autohuurrotterdam.nl scenic

Lekker rijden langs de kust

autohuurrotterdam.nl scenic

Of liever in de bergen?

Tips voor het huren van een auto in Rotterdam

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen


Rotterdam en autoverhuur

Zoals vele steden in Nederland kun je ook in Rotterdam makkelijk auto's huren. Er zijn zowel auto's te huren op de luchthaven als in de binnenstad. Rotterdam is geen ingewikkelde stad om te rijden. Alles staat goed aangegeven en er is een ring om de stad waardoor er makkelijk aan de andere kant te komen is.

De luchthaven ligt op 25 min buiten stad en is genaamd Rotterdam The Hague Airport.

Rotterdam

Vroeger was Rotterdam de grootste haven ter wereld. Dit is al even niet meer zo, maar Rotterdam blijft een grote havenstad en is nog steeds de grootste haven Europa.

Het is na Amsterdam de grootste stad van Nederland met ruim 600.000 inwoners en ligt in de provincie Zuid Holland. Rotterdam wordt nog steeds de Maasstad genoemd, terwijl de Maas al lang niet meer door de stad stroomt, maar wordt afgevoerd door het Haringvliet. Rond Rotterdam liggen andere grote steden als Zoetermeer, Ridderkerk en Delft.

Autoverhuur

Er worden zowel auto's verhuurt in de binnenstad als op de luchthaven. Deze luchthaven heet nu Rotterdam The Hague Airport, maar vroeger was de luchthaven genaamd Zestienhoven. Verhuurders bevinden zich in de aankomsthal van de luchthaven en gerenommeerde verhuurders als Europcar en Hertz. In de binnenstad zijn er verhuur locaties op de Bredestraat 19, Walenburghof 17, Weena 699 en in Rotterdam Zuid op de Tandwielstraat 2. Een bekende verhuurder is onder andere Budget Rent a car. Zorg bij het ophalen voor een creditcard en geldig rijbewijs. Kijk goed of de wagen geen schade heeft.

Wat kunt u thuis doen?

Voor het boeken:

Zorg dat u weet wat u heeft gehuurd

Print de voucher uit, de voucher is gewoon in het Nederlands. Lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:

Bij het ophalen in Rotterdam:

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

Verhuurders

Let bij het kiezen van uw huurauto niet alleen op de prijs, er is wel degelijk verschil in kawliteit van autoverhuur bedrijven. Over

Veel rijplezier in Rotterdam!

Auto huren in Rotterdam zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder, zonder een geldige credit card op naam van de bestuurder krijgt u de auto dus niet mee.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurRotterdam.nl is partner van AutoEurope ©